SC Woerden wint van Rohda’76

SC Woerden wint van Rohda’76

Op het lastig bespeelbare hoofdveld begon Woerden met de nieuwe spits Kenny Burity. Hij is tijdens de winterstop toegevoegd aan de selectie en liet gelijk zijn toegevoegde waarde zien. Na veel blessureleed stond Otman Hajji weer in de basisopstelling.

Leroy Scholman maakte in de 1e minuut 1-0 en moest gelijk daarna ook de tegengoal incasseren. De wedstrijd ging gelijk op waarbij beide ploegen nauwelijks een kans creëerde. Na de rust werd de thuisploeg sterker zonder ook nu weer mogelijkheden te krijgen. Het ervaren Rohda werd ook niet gevaarlijk. 

De wedstrijd leek op een gelijkspel uit te lopen maar de technische staf bleek 2 gouden wisselspelers te hebben. Pepijn Spee en Joep Lobé kwamen in het veld wisten beiden te scoren. In de 85e minuut was het Spee welke de 2-1 op het scorebord zette. De ontlading was geweldig om te zien en toen vlak daarna Joep Lobé een grabbelende keeper omspeelde was het feest helemaal compleet.

De blauwwitten lieten zien dat ze door vechtlust en fitheid wonnen. De vele persoonlijke fouten waar Woerden dit seizoen mee kampte bleven nu vrijwel achter. De jonge ploeg (de gemiddelde leeftijd is 20 jaar) lijkt volwassener te worden.

Door deze overwinning heeft Woerden de aansluiting met de veilige middenmoot gerealiseerd. Verrassend waren de uitslagen van de ploegen welke onderin staan. Hekkensluiter Linschoten won met ruime cijfers van koploper Groeneweg en Siveo won ook met grote cijfers van voormalig koploper Cabauw. 

Aanstaande zaterdag gaat de ploeg op bezoek bij Perkouw. Op eigen veld verloor Woerden vrij kansloos van de huidige nummer 4 op de ranglijst.

0 Shares