SC Woerden weet weer wat winnen is

SC Woerden weet weer wat winnen is

Voor het eerst sinds december heeft SC Woerden weer eens gewonnen.. Afgelopen zaterdag wist SC Woerden de belangrijke wedstrijd bij JSV Nieuwegein te winnen. Het werd een verdiende 0-2 zege. 

In Nieuwegein trad Woerden aan zonder Jacinto Papilaja en Jorn van Lunteren welke beiden geblesseerd waren. Het tempo van de wedstrijd was laag en bijna slaapverwekkend. Maar gedurende de 1e helft ging langzaam het tempo omhoog en kreeg Woerden wat kansen. De grootste was voor Jesper Kleiweg welke het halve veld over stak, alleen voor de keeper verscheen maar er niet in slaagde om de openingstreffer te scoren.

Dat gebeurde 5 minuten voor het rustsignaal wel. Een corner werd door Aimé v.d. Bovenkamp ingekopt: 0-1. Prompt kreeg Woerden meer kansen.

Kort na de theepauze kwam Woerden op een 0-2 voorsprong. Leander Verheul brak op rechts door en leverde een prima voorzet op welke door Roman Getrouw binnen werd getikt. Daarna had JSV niets meer te vertellen en kreeg Woerden diverse kansen om de score verder op te voeren. Het bleef echter 0-2, voor het eerst sinds december hielden de ploeg achterin de nul.

Door deze winst houdt de ploeg aansluiting met de veilige 8e plaats en is het 1 plekje gestegen. Het staat nu op een plek welke nacompetitie betekent. 

Aanstaande zaterdag speelt Woerden weer een finale. Dan ontvangt het op eigen veld mede-degradatiekandidaat Brederodes welke verrassend van VVIJ won.  Als Woerden dan wint gaat het in ieder geval over Brederodes heen. en komt de 8e plek weer dichterbij.  De ploeg mag zaterdag zeker niet verliezen.

0 Shares