SC Woerden onderuit tegen titelkandidaat

SC Woerden onderuit tegen titelkandidaat

Op eigen veld heeft SC Woerden tegen titelkandidaat Houten met 1-2 verloren. Het was 3,5 jaar geleden dat Woerden in competitieverband op eigen veld een nederlaag leed. Toen was het Siveo dat op 20 april 2019 met een 1-3 overwinning naar huis ging.

Woerden begon de wedstrijd uitstekend. Na 5 minuten kreeg Annas Bouharab de kans om de score te openen maar hij mistte de overtuiging. Houten stelde daar wel wat tegenover maar het was Jorn van Lunteren die na 20 minuten zijn eigen kans creëerde en de 1-0 op het scorebord zette. In de fase daarop kreeg Houten een kans en namens Woerden ook Noah Bramer. 

Cruciaal was toch wel de slotfase van de 1e helft. Woerden leek de rust met de 1-0 voorsprong te gaan halen maar ietwat gelukkig kwamen de bezoekers op 1-1.

Na de theepauze was het spelbeeld evenwichtig. Een kwartier voor tijd maakte Houten echter de 1-2 en was Woerden wat van slag. Het perste er wel een slotoffensief uit wat soms tot hachelijke situaties leidde. De vrije trap op 18 meter ;van het doel was wellicht dé kans om op gelijke hoogte te komen. Deze werd echter door de muur onschadelijk gemaakt.

En zo droop Woerden toch met een gemixed gevoel af. Tegen kampioenskandidaat Houten werd een goede wedstrijd gespeeld welke echter ongelukkig werd verloren. Het vertoonde spel geeft echter vertrouwen.

A.s. zaterdag gaat de ploeg op bezoek bij het roemruchte Elinkwijk in Utrecht, een club die een grote historie kent.

0 Shares