SC Woerden degradeert naar de vierde klasse

SC Woerden degradeert naar de vierde klasse

SC Woerden keert na 1 seizoen weer terug naar de 4e klasse. In de 3e klasse eindigde de ploeg op een 9e plek. Normaal gesproken ben je dan veilig maar door een versterkte degradatieregeling degradeerde er 2 ploegen en moesten er 3 nacompetitie spelen.

In de nacompetitie was Woerden de 1e ronde vrij en moest het nu naar Candia ’66 dat de week er voor van Focus gewonnen had. In Rhenen kon Woerden het niet bolwerken. Na een 1-0 ruststand werd het uiteindelijk een 2-0 nederlaag.

Het seizoen is hiermee ten einde. Na het kampioenschap in de 4e klasse moest de ploeg van Mike Doornkamp wennen aan het hogere niveau. Voor de jonge ploeg viel het kwartje een aantal keer net verkeerd. In de wedstrijden (voor de winterstop) tegen de goede ploegen gaf Woerden goed tegenstand maar pakte het geen enkel punt. Vaak was het verschil slechts 1 doelpunt. Dat deed het wel tegen de ploegen waartegen het nodig was. 

Na de winterstop pakte het maandenlang geen punt en kende het een opleving in april. Toen speelde het bij Zwaluwen Utrecht gelijk en pakte het in 3 opeenvolgende wedstrijden de volle winst en leek rechtstreekse handhaving mogelijk.  In de laatste 2 wedstrijden werd er telkens weer verloren en kwam het op de gevaarlijke 9e plaats terecht waardoor het naar de 4e klasse degradeert. In de nacompetitie verloor ook competitiegenoot Brederodes terwijl DVSU van Hertha won en a.s. zaterdag de kans krijgt om zich definitief te handhaven. Van de topploegen in de groep van Woerden won Nieuw Utrecht vrij gemakkelijk van IJFC en gaat het a.s. zaterdag tegen Jonathan uit Zeist op voor promotie naar de 2e klasse. Nita had vorige week al verloren.

Bij Woerden speelde keeper Nick Mansveld zijn laatste wedstrijd (hij stopt met voetballen). Naast dit seizoen speelde Nick in het verleden ook bij de toenmalige zondagtak.

Redactie Omar Putzu

0 Shares