SC Woerden aan kop in de 4e klasse

SC Woerden aan kop in de 4e klasse

Na de zware midweekse wedstrijd tegen mede-koploper Zwammerdam (uitslag 3-3) was het voor SC Woerden vier dagen later al weer tijd voor de volgende uitwedstrijd. Ditmaal in Bodegraven, bij Rohda ’76 dat moet vechten tegen degradatie naar de 5e klasse. Na een 0-1 ruststand werd het uiteindelijk 0-4.

Door meerdere blessures was Woerden verre van compleet maar dit werd goed opgevangen door de doorgeschoven spelers van de JO19-1.

De uitploeg begon geconcentreerd in deze wedstrijd en na 18 minuten kwam de openingstreffer van aanvoerder Aimè van de Bovenkamp. Op aangeven van Jacinto Papilaja kon v.d. Bovenkamp de 0-1 binnen koppen. Woerden gaf op een paar vrije trappen en hoekschoppen na achterin weer zeer weinig weg. Met een klein beetje meer overzicht in de laatste fase was Woerden met een grotere voorsprong de rust in gegaan. 

In de tweede helft werd toch de marge verdubbeld en weer was het onze captain van de Bovenkamp die de bal binnenkopte, nu op aangeven van Jeffrey Vlug.

Hierna konden twee jeugdspelers hun debuut in het 1e elftal gaan maken. Paul Vroege en Leander Verheul, mochten nog ruim 20 minuten hun talenten laten zien. In de 80e minuut beloonde Paul zijn debuut met een doelpunt die hij bij 2e paal rustig binnen kopte, 5 minuten later was het ook nog Noah Bramer die de 0-4 binnen schoot! 

Door deze winst en het verlies bij Zwammerdam bij Zevenhoven staat Woerden nu alleen op kop. Sinds Woerden 6 jaar geleden de overstap naar het zaterdag voetbal maakte staat de ploeg voor het eerst bovenaan. De ploeg van Mike Doornkamp en Danny ter Hoeve heeft nu een voorsprong van 3 punten op Zwammerdam en 4 op SCH ’44 en Zevenhoven. Die laatste ploeg staat bovenaan in de 2e periode welke over 9 wedstrijden gaat. We zijn 6 wedstrijden onderweg. De eerste periode werd gewonnen door Zwammerdam.

Aanstaande zaterdag speelt Woerden op eigen veld tegen Sportief.

0 Shares