Roy Velis steelt de show in Vlist

Roy Velis steelt de show in Vlist

Een explosie aan jong talent – zo laat de jongenscategorie t/m 16 jaar zich dit jaar wel karakteriseren. Afgelopen zaterdag tijdens de 41 ste editie van de Vlisterbokaal – was het dit keer Roy Velis die excelleerde.

Zijn zevende persoonlijke record van 2019 – 17.81 meter – was een verbetering van het nationale leeftijdsrecord voor 13-jarigen. Met nog één wedstrijd voor het klassement te gaan steeg Velis van plaats vier naar plaats twee. Guus Hoogland, Roy Velis, Mark van der Horst en Erwin Timmerarends staan inmiddels allen in de klassements-top 10 aller tijden. Illustratief voor het bijzonder hoge niveau van deze springers.

Dymphie Baas-Van Rooijen zag deze week het Nederlands Record verder uit zicht verdwijnen. De Friese Marrit van der Wal wist als eerste vrouw de 18 meter grens te doorbreken. Dymphie won wel de Damescategorie. Enige getergdheid was aan de lengte van de gebruikte polsstok af te lezen.

Reinier Overbeek benaderde het Nederlands Juniorenrecord. Als eerstejaars junior staat hij in deze categorie nu reeds op eenzame hoogte in Nederland. De Vlisterbokaal kwam wel op zijn naam. Thomas van Midden won op zijn thuisschans de wedstrijd bij de Senioren. Thalina van der Wind won bij de meisjes.

Foto’s: Erik van Kordelaar – Roy Velis; nationaal record met 17.81 meter

1 Shares