Rohda’76 blijft op nacompetitiekoers

Rohda’76 blijft op nacompetitiekoers

Na de 0-0 bij Zwammerdam volgt er voor Rohda’76 een spannend competitieslot. Met nog twee wedstrijden te gaan hebben de Bodegravers alles in eigen hand om een vervolg aan het seizoen te geven door de derde periodetitel op te eisen.

,,Een terechte uitslag, want we hebben volwaardig meegevoetbald met een kampioenskandidaat. Dit is een mooi resultaat en ik maak een diepe buiging voor de spelers die erg gedisciplineerd hebben gespeeld,’’ analyseerde trainer Arjen Linstra na afloop van de remise met ‘Damme’. 

Complimenten

Zoals verwacht nam de thuisclub direct het initiatief, maar Rohda’76 kwam – met een versterkt middenveld – nauwelijks in de problemen. Alleen in de tweede helft kropen de blauwwitten twee keer door het oog van de naald. Eerst raakte Zwammerdam-spits Jordi de Groot na een uur spelen de paal en een kwartier voor tijd tikte invaldoelman Luc Spannemaker een bal op spectaculaire wijze uit de kruising. Aan de andere kant lagen er mogelijkheden voor Jeroen Schouten en Daniël van Leeuwen om met drie punten uit Zwammerdam te vertrekken. ,,Na afloop kregen we veel complimenten voor de wijze waarop het elftal zich de laatste tijd heeft ontwikkeld. We zijn nu al acht wedstrijden op rij ongeslagen en hebben alles nog in eigen hand,’’ toonde Linstra zich tevreden. 

Nog twee finales

Komende zaterdag 28 mei (14.30 uur) komt Linschoten naar Bodegraven. De week erop gaat Rohda’76 op bezoek bij Nicolaas Boys. Nog twee finales, want als Rohda’76 beide wedstrijden weet te winnen dan plaatst het elftal zich voor de nacompetitie en strijdt het om een plek in de derde klas.

Foto-onderschrift: Jeroen Schouten in de mangel bij twee Zwammerdammers. Foto Don van der Meer

0 Shares