Rohda en Zwammerdam delen de punten

Rohda en Zwammerdam delen de punten

Rohda’76 hield aan de derby met koploper Zwammerdam een punt over: 1-1. ,,We hebben twee punten verloren,’’ meende Arjen Linstra na afloop. De trainer doelde op de twee afgekeurde doelpunten na rust en de kopbal op de lat van Steven Holthuijsen.

In de eerste helft toonden de bezoekers zich de bovenliggende partij en wonnen veelal ook de persoonlijke duels. Toch leidde het overwicht van de koploper nauwelijks tot uitgespeelde kansen. Sterker nog, de grootste mogelijkheid was voor de thuisclub. Rick Vogels kreeg al na tien minuten vrije doorgang, maar de Damse doelman Chris van Riessen redde knap.

Na rust kreeg Rohda meer vat op de tegenstander. Dat resulteerde na bijna een uur spelen in de openingstreffer. De strakke voorzet van de nijvere Rick Vogels bereikte Jorg Schreuder die van dichtbij binnenschoot: 1-0. Al een minuut later verstomde de vreugde in het Bodegraafse kamp toen oud-Rohda’76-speler Jordi de Groot keeper Maico Du Chatinier het nakijken gaf: 1-1.In het laatste half uur waren de betere kansen voor Rohda, al mocht de thuisclub niet mopperen toen Zwammerdam in de achtste minuut van de blessuretijd rakelings naast kopte.

0 Shares