Rembrandtbrug duur, maar beste oplossing

Rembrandtbrug duur, maar beste oplossing

Een brug aan het einde van de Rembrandtlaan in Woerden krijgt veel bijval van diverse organisaties die hebben meegepraat over de bouw van een oeververbinding over de Rijn, aan de westkant van Woerden. Een brug aan die kant moet een bijdrage leveren aan het oplossen van verkeersproblemen.

Van het ‘over de brug team’ zijn drie leden zonder meer voor de Rembrandtbrug. De vijf andere leden willen nog geen uitspraak doen, omdat dat niet tot hun taak behoort. Het adviesteam vindt dat de Rembrandtbrug het meeste effect oplevert.

Volgens dat team zou de bouw van de brug ook voordelen voor Barwoutswaarder hebben. Ook de ondernemers vinden dat de Rembrandtbrug, vergeleken met de drie andere opties, de beste cijfers heeft.

De bouw van de Rembrandtbrug is met drie tot vier miljoen euro meer dan één van de andere opties wel de duurste oplossing.

In onderstaande podcast lichten Jos van Schie en Theo Peters van het ‘over de brug team’ hun keuze toe. Evenals Fred van der Worp van het adviesteam en Lenie van Leeuwen van LijstvanderDoes. Wethouder Arjan Noorthoek blikt terug op een positieve avond.

Foto: RPL Woerden

7 Shares