Raad verdeeld over geluidsmaatregelen Hollandbaan Woerden

Raad verdeeld over geluidsmaatregelen Hollandbaan Woerden

De gemeenteraad van Woerden is verdeeld over de aanpak van de geluidsoverlast van verkeer op de Hollandbaan in Woerden. Dat bleek tijdens een politieke avond over het onderwerp. Burgemeester en wethouders willen het deel tussen de Waardsebaan en de rotonde bij de Gamma voorzien van fluisterasfalt. Als de Rembrandtbrug wordt gebouwd zou er ook nog een geluiddempende voorziening langs de weg moeten komen, een zogeheten ‘wishwall’.

D66 pleit voor objectieve meetgegevens waaruit de overlast blijkt. Wordt de norm overschreden dan moeten maatregelen worden getroffen vindt de partij. Progressief Woerden vindt het zonde om het asfalt dat er nu ligt te vervangen voor fluisterasfalt omdat daarmee het geluid maar 2 decibel wordt verminderd. Voor een wishwall is er nu helemaal geen geld zegt Progressief Woerden.

Ondanks de verdeeldheid binnen de gemeenteraad denkt verantwoordelijk wethouder Arjan Noorthoek wel dat het fluisterasfalt er komt. Deze week neemt de gemeenteraad een definitief besluit over de overlast op de Hollandbaan.

Luister hier de podcast:

0 Shares