Prachtige Paasruiker voor alleenstaande ouderen

Prachtige Paasruiker voor alleenstaande ouderen

Alleenstaande ouderen in Woerden werden vrijdagmiddag aangenaam verrast met een fleurig bos bloemen. Sommigen ouderen kregen de bloemen thuis aangeboden door oud-Feyenoordspeler, oud-international en huidige assistent-trainer van Feyenoord, John de Wolf, meldt het AD.

De bloemengroetactie is een landelijk initiatief van zanger Ali B, de sierteelt, ouderenorganisatie ANBO en het Nederlands Genootschap van Burgemeesters. Volgens Nanette Mostert van Samen voor Woerden zijn er door de coronacrisis in de sierteelt enorme overschotten en dreigde voor miljoenen aan bloemen doorgedraaid te worden.

In eerste instantie was het idee om de bloemen bij bewoners van verpleegtehuizen te brengen, maar er zijn ook heel veel thuiswonende ouderen die erg eenzaam zijn, nu ze geen bezoek ontvangen en nauwelijks de deur uit kunnen. Daarom werd besloten de bloemen uit te delen aan thuiswonende ouderen.

In Woerden werden in totaal 750 boeketten uitgedeeld. Daarvan werden er vijfhonderd door wijkteams van Careyn geregeld, daarbij geassisteerd door burgemeester Molkenboer. De overige adressen van zelfstandig wonende ouderen werden via thuiszorgorganisaties en de ANBO aangedragen.

Foto’s: Anno Visser

4 Shares