Polsstokverspringers klaar voor finalemaand

Polsstokverspringers klaar voor finalemaand

Bij de polsstokwedstrijden zaterdag in Kockengen lieten de topspringers zien een vormpiek richting de zo belangrijke finalemaand augustus te hebben opgebouwd.

De kampioen van de dag werd Erwin Timmerarends uit Bodegraven. Hij wist de wedstrijd te winnen met een sprong van exact 21 meter. Op de voet gevolgd door Nationaal recordhouder Jaco de Groot uit Kamerik. Die liet, met een afstand van 20,83 meter, zien snel teruggekeerd te zijn van een vervelende blessure.

Drievoudig Nederlands Kampioen, Rian Baas uit Gouda, sprong vorige week de tweede afstand ooit en was zaterdagavond een paar keer dichtbij een verbetering van die ultieme afstand. Het lukte net niet, maar zijn 20,58 meter was nog steeds buitengewoon indrukwekkend.

De komende weken worden de hoofdprijzen in de polsstoksport verdeeld. Te beginnen met de NFM in Friesland op 6 augustus. Twee weken later is dan het Hollands Kampioenschap in Jaarsveld en weer twee weken later zijn in Linschoten de Nederlandse kampioenschappen. Bekijk hier de wedstrijdkalender: https://www.pbholland.com/index.php/kalender/

0 Shares