Volgende fase parkeerbeleid Woerden deels opgeschort: ‘Veel bezwaren binnengekomen’

Volgende fase parkeerbeleid Woerden deels opgeschort: ‘Veel bezwaren binnengekomen’

De parkeerregels voor de Wagenstraat in het centrum van Woerden zijn voorlopig opgeschort. Dat blijkt uit de raadsvergadering vanavond. Er zijn veel bezwaren binnengekomen, zegt wethouder Arjan Noorthoek (CDA). Hij wil eerst met de inwoners overleggen om te kijken waar de pijnpunten liggen. Als de bezwaarpunten zijn afgehandeld, gaat het parkeerbeleid alsnog in.

Een aantal inwoners uit de straat is boos vanwege de volgende fase van het nieuwe parkeerbeleid (die ging vandaag in). Bewoners mogen tussen tien uur ’s ochtends en half zeven ’s avonds niet meer voor hun deur parkeren, ondanks een parkeervergunning van 192 euro. Voor en na die tijd mag parkeren wel, maar dan mag iedereen er gratis staan. Een aantal bewoners dreigt nu de parkeervergunning op te zeggen.

‘Emoties lopen hoog op’

Voorlopig gaan de regels op de Wagenstraat dus nog niet in, behalve op de zaterdag. Wel benadrukte de wethouder dat de Wagenstraat een belangrijk onderdeel is van het gehele beleid en dat er dus veranderingen aan zitten te komen. Wanneer de nieuwe fase in deze straat alsnog in gaat, kon de wethouder nog niet zeggen. Dat hangt af van de afhandeling van de bezwaarprocedures.

Wethouder Arjan Noorthoek: “We zien dat vergunninghouders in zone A en B zich zorgen maken over de gevolgen van het nieuwe parkeerbeleid en wat dat voor hen betekent. De emoties lopen soms hoog op. Dat hebben we ook gemerkt tijdens de gesprekken die we afgelopen weken met verschillende bewoners hebben gevoerd. We wachten daarom op dit punt met het uitvoeren van het beleid totdat de bezwaren zijn afgehandeld. Zodat bewoners zolang hun bezwaar nog loopt geen keuze hoeven maken over of ze hun auto in de parkeergarage willen gaan parkeren.”

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met RTV Utrecht. Schrijver: Hester Ramaker

0 Shares