Parkeerplaats gemeentehuis locatie coronateststraat

Parkeerplaats gemeentehuis locatie coronateststraat

Vanaf maandag 10 augustus dient een deel van de parkeerplaats bij het gemeentehuis in Woerden als een van de coronateststraten van GGD regio Utrecht (GGDrU).

Tegen de eerder gekozen locatie aan de Leidsestraatweg maakten omwonenden bezwaar. Daarnaast is de afgelopen dagen de vraag naar testcapaciteit gestegen. Reden voor GGDrU om samen met de gemeente Woerden op zoek te gaan naar een geschikte locatie die ruimte biedt aan vier teststraten in plaats van twee of drie. De parkeerplaats bij het gemeentehuis biedt genoeg ruimte voor een overdekte testlocatie.

Verantwoordelijk wethouder Noorthoek: “Ik ben blij dat we nog een andere geschikte locatie voor een teststraat hebben gevonden die voldoet aan de voorwaarden van de GGD. Deze locatie is dichtbij de inwoners, net als die in de Leidsestraatweg zou zijn.

Daarbij kan de teststraat aan De Bleek ook ’s avonds open. Dit was bij de locatie op de Leidsestraatweg beperkter het geval. Hierdoor kunnen mensen zich nog gemakkelijker laten testen. Mijn oproep is om dat bij klachten ook echt te doen. Zo houden we corona samen onder controle”.

Foto: Gemeente Woerden

21 Shares