Gemeente Woerden raad

Overstappen naar andere partij blijft in Woerden toch mogelijk

Gemeente Woerden raad

Overstappen naar andere partij blijft in Woerden toch mogelijk

Het overstappen naar een andere partij tijdens de zittingsperiode van de gemeenteraad in Woerden, blijft toch mogelijk. Dat zegt Job van Meijeren van het CDA . Samen met Florian van Hout van de VVD dient hij morgen een voorstel in om het Reglement van Orde van de gemeenteraad te wijzigen. Van Mijeren reageert op eerdere berichtgeving van RPL waarin staat dat overstappen niet meer mogelijk zal zijn als het voorstel wordt aangenomen.

Hij erkent dat de toelichting op het raadsvoorstel op dat punt niet helemaal duidelijk is en dat de uitleg dat niet mag worden overgestapt voor de hand ligt. Tegen RPL zegt de CDA-voorman daar samen met Florian van Hout nog naar te zullen kijken. Raadsleden houden volgens het voorstel de mogelijkheid om zich van hun partij af te splitsen en op persoonlijke titel in de gemeenteraad blijven zitten. Ze mogen echter niet namens een nieuw opgerichte partij aan de gemeenteraad deelnemen.

Een overstap zoals die van Lia Arentshorst en Monique Verheijen is in de toekomst nog steeds mogelijk. De werkwijze zoals toegepast door Reem Bakker: eerst uit de VVD stappen en dan tijdens de raadsperiode een nieuwe partij oprichten en als vertegenwoordiger van die partij doorgaan, zou als het voorstel wordt aangenomen, niet meer mogelijk zijn.

Morgen neemt de nieuwe gemeenteraad een beslissing over het voorstel. Job van Mijeren gaat er van uit dat daar een meerderheid voor te vinden is.

Eerder berichtten wij dat overstappen niet meer mogelijk zal zijn

0 Shares