Oppositie stemt tegen begroting gemeente Woerden

Oppositie stemt tegen begroting gemeente Woerden

VVD, Inwonersbelangen, Sterk Woerden, Splinter, Woerden&Democratie en D66 hebben tegen de begroting van de gemeente Woerden voor volgend jaar gestemd. Daarmee sloot de oppositie de gelederen tegen het zittend college.

Florian van Hout van de VVD had onder meer moeite met de stijging van de onroerende zaakbelasting. Hendrie van Assem van Inwonersbelangen had gehoopt dat er gematigd zou worden en dat er keuzes zouden zijn gemaakt. Wout den Boer van Sterk Woerden, stemde tegen omdat hij eerst wilde weten hoe het met de schuldenquote van de gemeente Woerden staat. Die vraag beantwoordt het college pas volgend jaar. Femke Merel van Kooten van Splinter vindt dat het college te weinig ver vooruit kijkt.


Reem Bakker van Woerden&Democratie zei tegen te stemmen vanwege de hoge schuldquote en het volgens hem niet voldoen aan verschillende verordeningen. Birgit van Hoesel van D66 vindt dat het zittend college veel geld reserveert zonder een concreet plan. De gemeenteraad wordt daardoor buitenspel gezet, zegt ze.

Luister hier de podcast:

0 Shares