Ook in Woerden versoepeling coronamaatregelen

Ook in Woerden versoepeling coronamaatregelen

De coronamaatregelen worden versoepeld. Vanaf woensdag 28 april kan er zonder afspraak, onder voorwaarden, ook in de gemeente Woerden weer worden gewinkeld. De horeca mag de terrassen openen van 12.00 uur tot 18:00 uur. Op de terrassen mogen maximaal twee personen aan één tafel zitten en meer als ze uit één tenzij in 1 huishouden komen.

Ook mogen de markten in Woerden en Harmelen kunnen weer zonder beperkingen van branches plaatsvinden. Dat heeft premier Mark Rutte dinsdagavond tijdens een persconferentie bekend gemaakt.

De versoepelingen komen op een moment dat de ziekenhuizen nog steeds een grote stroom coronapatiënten opvangen. Vanuit de ziekenhuizen is er weinig begrip voor de versoepelingen en zijn we niet ver van een situatie af waarin keuzes moeten worden gemaakt in wie er voor een bed op de IC in aanmerking en wie niet.

Toch denkt het kabinet dat minder strenge maatregelen mogelijk zijn. Er is de afgelopen week volgens premier Mark Rutte niet ongelofelijk veel veranderd maar net genoeg om versoepelingen mogelijk te maken. Rutte zei tijden de persconferentie dat de instroom in ziekenhuizen afneemt. Ook de coronamodellen van RIVM geven volgens hem hoop.

Andere maatregelen die volgende week worden versoepeld zijn die voor de leerlingen van het hoger onderwijs. Zij mogen weer één dag per week naar school. Voor de uitvoering van de versoepelde maatregelen doet Rutte een oproep aan het adres van gemeentes, ondernemers en branche-organisaties.

0 Shares