Ondermaats VEP sluit 2022 af met een nederlaag

Ondermaats VEP sluit 2022 af met een nederlaag

Op 10 december stond de laatste wedstrijd van 2022 op het programma. Linschoten kwam op bezoek. In de vrieskou werd het publiek niet bepaald warm van het getoonde spel. Linschoten bleek de minst slechte en pakte de 3 punten: 2-3.

Linschoten kon al na een paar minuten juichen. VEP stond te slapen bij een vrije trap en Linschoten maakte koel de 0-1. Daarna wilde het niet echt een wedstrijd worden, maar nog binnen het half uur maakte VEP toch gelijk uit een scrimmage. Mitchel Nap scoorde. Dit bleek geen teken voor VEP om voor de overwinning te gaan. Linschoten stelde daar weinig tegenover, maar kwam toch voor rust op 1-2. De keeper van VEP ging hierbij helaas niet vrij uit.

De 2e helft werd er helaas niet beter op. De wat warrig leidende scheidsrechter kwam de kwaliteit niet ten goede en beide teams leken er niet veel zin in te hebben. Het venijn zat hem in de staart. Linschoten leek de 3 punten mee te nemen toen in de 90e minuut de 2-2 toch nog werd gescoord. Finn Visser kopte bal raak. Met de 2-2 leek VEP dan toch een punt over te houden aan deze middag, maar diep in de blessuretijd ging het dan toch nog mis. Een volledig onnodige overtreding buiten de 16 gaf Linschoten nog 1 kans. De hard ingeschoten vrije trap werd niet goed verwerkt door de keeper en zo gingen de gasten er toch nog met de overwinning vandoor.

VEP sluit 2022 af met de tweede nederlaag deze competitie en lijkt de aansluiting met de koploper wat te verliezen. Eerder werd alleen van Perkouw verloren. VEP heeft de eerste seizoenshelft goede wedstrijden laten zien en vanwege blessures en niet altijd even constant spel werd ook enkele malen onnodig punten verloren. Met een vierde plek op de ranglijst is er echter nog van alles mogelijk na de winterstop.

Op  21 januari vervolgt VEP de competitie met de thuiswedstrijd tegen koploper Zwammerdam. Daarbij moet wel gezegd worden dat SCH de komende week de koppositie kan overnemen als het de inhaalwedstrijd tegen GSV wint.

0 Shares