carnaval

Ondanks de wind veel publiek bij carnavalsoptocht

carnaval

Ondanks de wind veel publiek bij carnavalsoptocht

De Harmelense carnavalsoptocht had zaterdag geluk: ondanks de stevige wind ging de optocht door! Ook het publiek liet zich daardoor niet afschrikken en was naar het Harmelense centrum gekomen.

Op zondag werden veel optochten in de regio afgeblazen. Voor Montfoort was het extra zuur, want carnavalsvereniging Les Boutonniers vierde het 33-jarig bestaan. Ook is het met ongeveer 80 praalwagens en groepen de grootste optocht in de regio. Gelukkig heeft een aantal wagens ook in Harmelen meegereden.

In Harmelen was er weer veel aandacht aan de groepen en praalwagens besteed, zo werd de wagen van de Borrelnoten – met als onderwerp 75 jaar Bevrijding – door het publiek tot prijswinnaar verkozen. Maar de jury, bestaande uit verdienstelijk Harmelenaren, besliste anders: op de eerste plaats bij de senioren Harmelen werd het Dweilorkest van Paspesies uitgeroepen. 75 jaar Bevrijding werd tweede.

De overige 1e en 2e prijzen werden als volgt verdeeld over de div. categorieën: Praalwagens senioren buiten Harmelen: Leger des pils en De Jeugd van Ons Genoegen. Scholen: Bavoschool met Carnavalfestival en Notenbalk met Asterix en Olympische Spelen. Loopgroep senioren: De Haarse wasstraat en 40-jarig huwelijk Pim en Adrie. Loopgroep junioren: OBS De Horizon met Legoland.

Foto’s: Herman Bouwma

1 Shares