vrijwilligers

Nog steeds veel vrijwilligerswerk te doen

vrijwilligers

Nog steeds veel vrijwilligerswerk te doen

Organisaties in de gemeente Woerden die met vrijwilligers werken, komen lastig aan medewerkers. Volgens Ellen Vossen van Hart voor Woerden is het drukkere leven dat mensen leiden daar mogelijk de oorzaak van. Een oplossing om toch mensen te kunnen vinden, kan volgens haar het verkleinen van taken zijn. Bijvoorbeeld het splitsen van een taak van 20 uur in twee taken van 10 uur.

Om mensen die overwegen vrijwilligerswerk te gaan doen over de mogelijkheden te informeren, organiseert Hart Voor Woerden twee bijeenkomsten waar mensen zich kunnen oriënteren.

Tijdens die bijeenkomst wordt geprobeerd aanbod en vraag op elkaar af te stemmen. Volgens Vossen is vrijwilligerswerk niet alleen maar iets voor mensen die niet meer hoeven te werken, maar zeker ook voor de dertigers of veertigers, die naast het gezin of werk zich zinvol willen inzetten.

De bijeenkomsten zijn op vrijdagmorgen 24 januari om half tien en woensdagavond 29 januari om half acht in De Plint aan de Jozef Israëlslaan in Woerden. Aanmelden niet noodzakelijk.

5 Shares