NL Alert vanwege noodweer

NL Alert vanwege noodweer

Rond 17:15 uur werd er via NL-Alert gewaarschuwd voor de weersomstandigheden.

‘Extreme weersomstandigheden in grote delen van Nederland. Blijf binnen. Bel alleen 112 bij levensgevaarlijke situaties. Het noodnummer is overbelast. Nadere informatie en updates op politie.nl.’ luidde de mededeling.

De veiligheidsregio Utrecht meldt via Twitter dat het is erg druk op de meldkamer. Er komen heel veel stormschade meldingen binnen.

Ook in de gemeente Woerden houdt de storm huis. Dakpannen waaien van de daken, tuinmeubilair wordt weggeblazen en straten waarlangs bomen staan, liggen vol takken. In het centrum van Woerden is schade ontstaan aan terrassen van horecazaken.

De brandweer is al voor verschillende meldingen in de gemeente uitgerukt. Dat gold onder meer voor het politiebureau aan de Houttuinlaan.

Even voor 17:00 uur kantelden op de A2 tussen Vinkeveen en Maarssen drie vrachtwagens. Er raakte niemand gewond. Wel wordt het overige verkeer gehinderd.

Sinds 14:00 uur rijden er geen treinen meer. Veel winkels sloten de deuren om zo het personeel de kans te geven veilig thuis te komen.

De gemeente Woerden adviseert om voor niet-acute situaties in de openbare ruimte te bellen met telefoonnummer 14 0348 of te appen via 06 20094913. Vanwege de storm is de gemeente Woerden tot 21.00 uur bereikbaar.

Het dichtstbijzijnde weerstation van Woerden maakte rond 17:00 uur melding van windkracht 10 met rukwinden van windkracht 12. Na 23:00 uur neemt de storm geleidelijk aan af. Komende nacht westen wind, kracht 6. Tegen het eind van de nacht en de eerste uren van de ochtend draait de wind naar zuidwest en neemt af in kracht naar 5.

RTV Utrecht heeft een liveblog geopend. Klik hier

0 Shares