Nieuwsverantwoording

RPL brengt dagelijks nieuws op radio, kabelkrant en de website. Het nieuws wordt geschreven door onze eigen nieuwsredactie. Op radio en tv maar ook via sociale media, streeft de omroep ernaar de inwoners van de gemeente Woerden van actuele ontwikkelingen op de hoogte te brengen. Dat doen we zonder daar zelf een mening over te geven of stelling te nemen.

De nadruk ligt op nieuws uit Woerden maar RPL brengt ook nieuws uit de regio. Er staat immers geen hek om de gemeente heen en het kan ook best interessant zijn te weten wat in buurgemeentes het nieuws beheerst.

We werken samen met de lokale omroepen uit Montfoort, Oudewater, Bodegraven-Reeuwijk, Gouda en Waddinxveen. RPL brengt ook nieuws uit het verzorgingsgebied van die omroepen voor zover in onze de omgeving van Woerden ligt. Ook werken we samen met de regionale omroep RTV Utrecht. Een journalist van die omroep heeft de studio van RPL als uitvalsbasis.

De redacteuren van RPL werken afhankelijk van de tijd die ze als vrijwilliger beschikbaar hebben, één of meerdere dagdelen per week aan het samenstellen van het nieuws. Dat gebeurt vanaf de redactie in Woerden en soms ook van uit huis.

Zelf nieuws schrijven en deel uitmaken van de nieuwsredactie? Mail naar vacatures@rplwoerden.nl

Heeft u nieuwstips mail die dan naar nieuws@rplwoerden.nl.
Aankondiging van evenementen, exposities etc kunnen gemaild worden naar agenda@rplwoerden.nl

Email: hoofdredacteur@rplwoerden.nl