Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Bewolking maar ook af en toe zon.

De ochtend begint met veel zon maar er drijft later meer bewolking over. In de middag is het bewolkt maar later in de  middag en in de avond komt de zon we weer aan te pas. Er staat een matige zuidwestenwind. De temperatuur gaat richting 23°C. In de nacht zijn er brede opklaringen en daalt het kwik naar 14°C. Zondag eerst nog opklaringen maar verder is het voornamelijk bewolkt. Bij een zwakke tot matige zuidwestenwind wordt de temperatuur 23°C.

Foto: St. Groene Hart

mees76

Nu op RPL: David Guetta & Sia - Flames

ANBO houdt enquête over tutoyeren

Logo anbo3Seniorenorganisatie ANBO heeft een enquête over tutoyeren gehouden onder 1500 senioren. Meer dan een kwart van de ondervraagden geeft aan dat hun kinderen hen vroeger met...

u moesten aanspreken. Nu hoeft dat niet meer. Voor de kleinkinderen zijn opa en oma gewoon ‘je’ (67%). Slechts 13 procent van de grootouders wil door de kleinkinderen met ‘u’ aangesproken worden.

Senioren vinden de beleefdheidsvorm zelf wel erg belangrijk. Bijna 80 procent (78%) vindt dat organisaties en instanties altijd de u-vorm moeten gebruiken. Ook op social media.
ANBO heeft de ondervraagden ook termen voorgelegd die gehanteerd worden om hun doelgroep aan te duiden. Senior en vijftigplusser worden als meest positief ervaren. Oudjes, krasse knar en bejaarde als meest negatief.  

Zoeken

Ga naar live TV

rpl tv logo

Nieuwsbrief

Advertenties