Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Bewolking

Het is vandaag bewolkt en veel zon krijgen we niet te zien. Soms kan er wat lichte regen vallen. Er staat een matige zuidwestenwind. Vanmiddag wordt het 10°C. In de nacht klaart het op en daalt de temperatuur naar 5°C. Vrijdag is het eveneens bewolkt maar af en toe breekt de zon door. De zwakke wind draait naar het oosten. Met 13°C is het een stuk zachter.

Foto: Mees - Mooi Woerden

meesj2587

Natuurinrichting bij Wilnis hervat

Logo GrondwerkzaamhedenDe natuurinrichting bij Wilnis is weer gestart. De werkzaamheden moesten tijdelijk worden stil gelegd in verband met het broedseizoen. Ze worden uitgevoerd in...

de Wilnisse Bovenlanden. Dit gebied ligt hoger dan de omringende polders. Het vormt een belangrijke schakel tussen de Nieuwkoopse en de Vinkeveense plassen.

Als de herinrichting klaar is leveren de Wilnisse Bovenlanden een belangrijke bijdrage aan het Natuurnetwerk Nederland. Dit netwerk is ontwikkeld omdat de natuur in Nederland erg versnipperd is geraakt. Door deze versnippering is het aantal soorten planten en dieren afgenomen.

Het netwerk vormt een verbinding tussen bestaande en nog te ontwikkelen belangrijke natuurgebieden. Eind 2016 zijn alle werkzaamheden er afgerond.

Zoeken

Opening RPL studio

23 februari officiële opening van de vernieuwde RPL studio

radiostudio

De verbouwing en renovatie van de studio is financieel mogelijk gemaakt door:

Van der Wel-IJff fonds
VSB fonds Woerden
Rabobank Rijn en Veenstromen
Lions Club Woerden
Lions Club Woerden Castellum Laurum
Gemeente Woerden
Viosvastgoed BV
J. Poolbeheer BV
Praxis Woerden

Ga naar live TV

rpl tv logo

Nieuwsbrief

Advertenties