Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Wolken en later zon

Het is vandaag wisselend bewolkt en we zien brede opklaringen. Daarnaast valt er nog een bui. De vrij krachtige wind komt uit het noordwesten. Het kwik loopt op naar 10°C. In de nacht eerst opklaringen maar later raakt het bewolkt. De temperatuur daalt naar 4°C. Dinsdag is het bewolkt en pas later in de middag zien we nog even de zon. De matige wind is noordwest. De temperatuur wordt 10°C.

Foto: Mees - Voorjaar in het Groene Hart.

meesj737

Start burgerhulpverlening Montfoort/Linschoten

Logo AEDIn de gemeente Montfoort is donderdag het project Burgerhulpverlening, samenwerking tussen de gemeente en de Regionale Ambulance Voorziening ...

Utrecht (RAVU)van start gegaan. Ook worden acties uitgezet voor verdere optimalisering van de zogenaamde Automatische Externe Defibrillators (AED’s) in Montfoort en Linschoten. Deze ontwikkelingen zijn in gang gezet, dankzij de inzet van twee burgerinitiatiefgroepen: Werkgroep Gezond Linschoten en Buurtcommissie Wulverhorst Montfoort.

Elke week worden in Nederland 300 mensen buiten het ziekenhuis getroffen door een hartstilstand. Met de Burgerhulpverlening worden vrijwilligers in een straal van één kilometer opgeroepen om direct naar het slachtoffer te gaan, of een dichtstbijzijnde AED op te halen. De overlevingskans na een hartstilstand wordt aanzienlijk verhoogd wanneer gekwalificeerde vrijwilligers binnen zes minuten met een AED apparaat ter plaatse zijn.

Foto's: Gemeente Montfoort
Directeur Regionaal Ambulancevervoer Utrecht (RAVU) Jack Versluis en wethouder Jocko Rensen (rechts op de foto) bekrachtigen de officiële samenwerking binnen het project Burgerhulpverlening.

burgerhulp1


Deelnemers van de Werkgroep Gezond Linschoten en de Buurtcommissie Wulverhorst Montfoort (links van de AED) poseren met Directeur Regionaal Ambulancevervoer Utrecht (RAVU) Jack Versluis en wethouder Jocko Rensen.

burgerhulp2

Zoeken

Nieuwe RPL studio

radiostudioDe verbouwing en renovatie van de studio is financieel mogelijk gemaakt door:

Van der Wel-IJff fonds
VSB fonds Woerden
Rabobank Rijn en Veenstromen
Lions Club Woerden Castellum Laurum
Gemeente Woerden
Vios vastgoed BV
J. Pool beheer BV
Praxis Woerden

Ga naar live TV

rpl tv logo

Nieuwsbrief

Advertenties