Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Wolken en later zon

Het is vandaag wisselend bewolkt en we zien brede opklaringen. Daarnaast valt er nog een bui. De vrij krachtige wind komt uit het noordwesten. Het kwik loopt op naar 10°C. In de nacht eerst opklaringen maar later raakt het bewolkt. De temperatuur daalt naar 4°C. Dinsdag is het bewolkt en pas later in de middag zien we nog even de zon. De matige wind is noordwest. De temperatuur wordt 10°C.

Foto: Mees - Voorjaar in het Groene Hart.

meesj737

Minkema scholier staakt mee voor klimaat

klimaatakkoordScholieren demonstreerden gisteren voor de tweede keer voor een beter klimaat. Ook vwo-5 leerling Pieter Lossie van het Minkema College in Woerden heeft zijn stem laten horen ...

op de Dam in Amsterdam. "Het conceptklimaatakkoord was onvoldoende, maar we waren wel optimistisch gestemd door de reactie van het kabinet”, zegt hij tegen RTV Utrecht.
Lossie vertelt dat de staking van donderdag bedoeld is om een steun in de rug te geven aan het nemen van klimaatmaatregelen. “We stevenen nog steeds af naar een opwarmen van twee graden en wij zien liever een opwarming van maximaal anderhalve graad", vindt Lossie. Ook moet de verdeling van lasten volgens Pieter een stuk rechtvaardiger.

Het Minkema College ziet de leerlingen die donderdag niet in de les aanwezig waren, als spijbelaars. Een bepaalde maatschappelijke activiteit zou als straf kunnen dienen. Dat vindt Pieter prima.

Zoeken

Nieuwe RPL studio

radiostudioDe verbouwing en renovatie van de studio is financieel mogelijk gemaakt door:

Van der Wel-IJff fonds
VSB fonds Woerden
Rabobank Rijn en Veenstromen
Lions Club Woerden Castellum Laurum
Gemeente Woerden
Vios vastgoed BV
J. Pool beheer BV
Praxis Woerden

Ga naar live TV

rpl tv logo

Nieuwsbrief

Advertenties