Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Wolken en later zon

Het is vandaag wisselend bewolkt en we zien brede opklaringen. Daarnaast valt er nog een bui. De vrij krachtige wind komt uit het noordwesten. Het kwik loopt op naar 10°C. In de nacht eerst opklaringen maar later raakt het bewolkt. De temperatuur daalt naar 4°C. Dinsdag is het bewolkt en pas later in de middag zien we nog even de zon. De matige wind is noordwest. De temperatuur wordt 10°C.

Foto: Mees - Voorjaar in het Groene Hart.

meesj737

Start bouw Stadskraan in Nieuwegein

Logo Stadskraan UtrechtIn Nieuwegein is deze week een start gemaakt met de herbouw van de Stadskraan op de Museumwerf in Vreeswijk. Een dergelijke hijskraan stond tot in de 19e eeuw op ...

het wed bij de Ganzenmarkt in Utrecht. Over een paar jaar zal de nagebouwde kraan een plek krijgen aan de Bemuurde Weerd in Utrecht. Stadskranen werden gebruikt om schepen te laden en te lossen.

Het werk wordt uitgevoerd door leerlingen van de Ambachtsschool Vreeswijk die op de museumwerf is gevestigd. Het officiële startsein voor de herbouw werd gegeven door gedeputeerde van de provincie Utrecht, Mirjam Maasdam en Martin Vos, voorzitter van de Stichting Stadskraan.

Zoeken

Nieuwe RPL studio

radiostudioDe verbouwing en renovatie van de studio is financieel mogelijk gemaakt door:

Van der Wel-IJff fonds
VSB fonds Woerden
Rabobank Rijn en Veenstromen
Lions Club Woerden Castellum Laurum
Gemeente Woerden
Vios vastgoed BV
J. Pool beheer BV
Praxis Woerden

Ga naar live TV

rpl tv logo

Nieuwsbrief

Advertenties