Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Wolken en later zon

Het is vandaag wisselend bewolkt en we zien brede opklaringen. Daarnaast valt er nog een bui. De vrij krachtige wind komt uit het noordwesten. Het kwik loopt op naar 10°C. In de nacht eerst opklaringen maar later raakt het bewolkt. De temperatuur daalt naar 4°C. Dinsdag is het bewolkt en pas later in de middag zien we nog even de zon. De matige wind is noordwest. De temperatuur wordt 10°C.

Foto: Mees - Voorjaar in het Groene Hart.

meesj737

Nieuwe stappen Brediusboerderij en Brediuspark

Logo BrediushoeveDe gemeente Woerden heeft ingestemd met het herstel van de Brediusboerderij in het Landgoed Bredius, ofwel het Brediuspark. De vergunning zal binnenkort worden verleend.

Daarmee is er ook toestemming verleend voor de komst van een restaurant op deze locatie. Wel is er nog bezwaar mogelijk voor belanghebbenden. Daarnaast heeft het college vastgesteld wat de uitgangspunten zijn voor de toekomst van het centrumgebied van het landgoed.

In mei is er een avond om omwonenden en andere belanghebbenden te informeren over de plannen.

“De restauratie van de boerderij is een lang gekoesterde wens van de betrokken organisaties en de vele bezoekers aan het landgoed. Met de omgevingsvergunning komt dit nu, elf jaar na de brand, in zicht.

De toekomstige inrichting maakt het centrumgebied tot een mooi samenhangend geheel en een fijne plek om naar toe te gaan.

We zien uit naar de realisatie ervan”, zegt de voorzitter van de Stichting Landgoed Bredius, Mieke Lendfers.

Zoeken

Nieuwe RPL studio

radiostudioDe verbouwing en renovatie van de studio is financieel mogelijk gemaakt door:

Van der Wel-IJff fonds
VSB fonds Woerden
Rabobank Rijn en Veenstromen
Lions Club Woerden Castellum Laurum
Gemeente Woerden
Vios vastgoed BV
J. Pool beheer BV
Praxis Woerden

Ga naar live TV

rpl tv logo

Nieuwsbrief

Advertenties