Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Wolken en later zon

Het is vandaag wisselend bewolkt en we zien brede opklaringen. Daarnaast valt er nog een bui. De vrij krachtige wind komt uit het noordwesten. Het kwik loopt op naar 10°C. In de nacht eerst opklaringen maar later raakt het bewolkt. De temperatuur daalt naar 4°C. Dinsdag is het bewolkt en pas later in de middag zien we nog even de zon. De matige wind is noordwest. De temperatuur wordt 10°C.

Foto: Mees - Voorjaar in het Groene Hart.

meesj737

Kinderburgemeester geeft startschot afvalvrije school

Logo burgemeesterAfgelopen maandag gaf kinderburgemeester Britt Klomp de feestelijke aftrap van het educatieprogramma ‘Afval, het begin van iets nieuws’.

Dit deed zij op basisschool de Ridderhof in Vreeland samen met de ‘Verrukkelijke Vuilnismannen’ en wethouder Van Dort.

De kinderburgemeester is ambassadeur van het educatieprogramma. Het is een lesprogramma waarmee de kinderen leren waarom ze afval moeten scheiden en hoe je dat het gemakkelijkst thuis kunt doen.

Onder het mom van ‘jong geleerd, is oud gedaan’ wordt op deze manier op school de basis gelegd. Onder de titel ‘Afval het begin van iets nieuws’ worden scholen actief betrokken bij afvalscheiding en afvalpreventie.

Britt vindt het belangrijk om goed om te gaan met het milieu en om de directe omgeving rondom scholen schoon te houden. “Afval scheiden moet een gewoonte gaan worden. Als wij het op school goed leren, blijven wij het de rest van ons leven goed doen”, aldus Britt.

Zoeken

Nieuwe RPL studio

radiostudioDe verbouwing en renovatie van de studio is financieel mogelijk gemaakt door:

Van der Wel-IJff fonds
VSB fonds Woerden
Rabobank Rijn en Veenstromen
Lions Club Woerden Castellum Laurum
Gemeente Woerden
Vios vastgoed BV
J. Pool beheer BV
Praxis Woerden

Ga naar live TV

rpl tv logo

Nieuwsbrief

Advertenties