Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Wolken en later zon

Het is vandaag wisselend bewolkt en we zien brede opklaringen. Daarnaast valt er nog een bui. De vrij krachtige wind komt uit het noordwesten. Het kwik loopt op naar 10°C. In de nacht eerst opklaringen maar later raakt het bewolkt. De temperatuur daalt naar 4°C. Dinsdag is het bewolkt en pas later in de middag zien we nog even de zon. De matige wind is noordwest. De temperatuur wordt 10°C.

Foto: Mees - Voorjaar in het Groene Hart.

meesj737

Brood-Nodig namens provincie in Pit-finale

Logo BroodHet IJsselsteinse burgerinitiatief Brood-Nodig verkoopt samen met lokale winkeliers katoenen broodzakken aan inwoners. Die kunnen ze meenemen als ze hun brood...

bij de bakker of supermarkt kopen.
BROOD-NODIG is in januari gekozen tot 'Utrechtse Trofee-winnaar van Kern met Pit' en dingen zij mee naar de landelijke prijs de Gouden Pit. De winnaar krijgt 3.000 euro om het initiatief verder te brengen.

Marie-José de Zeeuw is een van de initiatiefnemers om plastic te besparen. Zelf gebruikt ze al vier jaar lang een katoenen broodzak, omdat ze vindt dat we af moeten van al het plastic materiaal.

“We brengen onze broodzakken aan de man door zelf op mensen of winkeliers af te stappen. Meestal is mijn eerste vraag: vindt u het klimaat belangrijk? Bijna iedereen reageert daar positief op. Dan is de eerste stap gezet. Het is fantastisch om te merken hoe goed ons initiatief ontvangen wordt. In 2018 zijn er in totaal 4.000 zakken verkocht, waarvan 1.000 door onszelf. De andere 3.000 zijn verkocht door lokale bakkers en andere winkeliers”, aldus De Zeeuw.

Foto: Provincie Utrecht

broodzak

Zoeken

Nieuwe RPL studio

radiostudioDe verbouwing en renovatie van de studio is financieel mogelijk gemaakt door:

Van der Wel-IJff fonds
VSB fonds Woerden
Rabobank Rijn en Veenstromen
Lions Club Woerden Castellum Laurum
Gemeente Woerden
Vios vastgoed BV
J. Pool beheer BV
Praxis Woerden

Ga naar live TV

rpl tv logo

Nieuwsbrief

Advertenties