Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Bewolkt weer

Na het optrekken van de mist is er laaghangde bewolking. In de middag is het ook bewolkt. Er staat een zwakke tot matige zuidwestenwind. Vanmiddag wordt het 12°C. In de nacht is het eveneens bewolkt en kan er mist ontstaan. Het kwik daalt naar 5°C. Vrijdag begint met bewolking maar even later breekt de zon door In de middag wordt het zonnig. Er staat een  zwakke zuidenwind. De thermometer geeft in de middag 16°C aan.

Foto: Mees -
Steeds meer groen aan de bomen.

DSC 0615

Eerste kievitsei van Woerden gevonden

kievitseiHet eerste kievitsei van Woerden en omstreken is maandagmorgen 11 maart gevonden rond elf uur op een perceel bouwland aan Breeveld in Woerden. Vrijwilligers ...

Niek Heijstek, Arnold Bosch en Hette de Vink hadden al een aantal kieviten gezien, en hoopten nu ook een ei te vinden. Niek was degene die het eerste het nestje ontdekte, waar hij twee eieren aantrof. Dit zijn niet alleen de eerste kievitseieren van Woerden, maar zelfs van heel noordwest Utrecht.
Het landelijk eerste kievitsei was al gevonden in Friesland op 28 februari. Het eerste kievitsei markeert het begin van de lente.
De drie vrijwilligers zijn al vele jaren actief bij de vrijwillige weidevogelwerkgroep Woerden. Deze bestaat uit 30 actieve vrijwilligers die tot eind juni het land in trekken om samen met agrariërs nesten van weidevogels te zoeken en te beschermen.

Foto: Weidevogelwerkgroep Woerden

11 kievitsei

Zoeken

Nieuwe RPL studio

radiostudioDe verbouwing en renovatie van de studio is financieel mogelijk gemaakt door:

Van der Wel-IJff fonds
VSB fonds Woerden
Rabobank Rijn en Veenstromen
Lions Club Woerden Castellum Laurum
Gemeente Woerden
Vios vastgoed BV
J. Pool beheer BV
Praxis Woerden

Ga naar live TV

rpl tv logo

Nieuwsbrief

Advertenties