Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Bewolkt weer

Na het optrekken van de mist is er laaghangde bewolking. In de middag is het ook bewolkt. Er staat een zwakke tot matige zuidwestenwind. Vanmiddag wordt het 12°C. In de nacht is het eveneens bewolkt en kan er mist ontstaan. Het kwik daalt naar 5°C. Vrijdag begint met bewolking maar even later breekt de zon door In de middag wordt het zonnig. Er staat een  zwakke zuidenwind. De thermometer geeft in de middag 16°C aan.

Foto: Mees -
Steeds meer groen aan de bomen.

DSC 0615

Nog geen beleid voor oplaten ballonnen in Woerden

Logo Ballonnen 3 Woerden heeft geen specifiek beleid voor het oplaten van ballonnen tijdens bijvoorbeeld evenementen of plechtigheden. Dat blijkt uit cijfers van Stichting De Noordzee. Wethouder...

Tymon de Weger zegt voorstander van landelijk beleid te zijn. Er komen volgens hem maar weinig aanvragen voor het oplaten van ballonnen binnen. Wel probeert de afdeling die zo'n aanvraag behandelt initiatiefnemers te ontmoedigen, maar dat is geen officieel beleid. Ballonnen die in de natuur terecht komen zijn slecht voor natuur en milieu. Dat geldt volgens critici ook voor de biologisch afbreekbare exemplaren. De ballonrestanten worden door dieren o.a. vogels opgegeten met als gevolg dat ze er ziek van worden of doodgaan. Nieuwkoop en Alphen aan den Rijn hebben een ontmoedigingsbeleid. Utrecht heeft het oplaten van ballonnen met ingang van dit jaar verboden.

11 balonnen

Illustratie: Stichting De Noordzee

Zoeken

Nieuwe RPL studio

radiostudioDe verbouwing en renovatie van de studio is financieel mogelijk gemaakt door:

Van der Wel-IJff fonds
VSB fonds Woerden
Rabobank Rijn en Veenstromen
Lions Club Woerden Castellum Laurum
Gemeente Woerden
Vios vastgoed BV
J. Pool beheer BV
Praxis Woerden

Ga naar live TV

rpl tv logo

Nieuwsbrief

Advertenties