Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Bewolkt weer

Na het optrekken van de mist is er laaghangde bewolking. In de middag is het ook bewolkt. Er staat een zwakke tot matige zuidwestenwind. Vanmiddag wordt het 12°C. In de nacht is het eveneens bewolkt en kan er mist ontstaan. Het kwik daalt naar 5°C. Vrijdag begint met bewolking maar even later breekt de zon door In de middag wordt het zonnig. Er staat een  zwakke zuidenwind. De thermometer geeft in de middag 16°C aan.

Foto: Mees -
Steeds meer groen aan de bomen.

DSC 0615

Eerste pilot met slimme verkeerslichten

Logo stoplichtDe eerste pilot met slimme verkeerslichten van Goedopweg in de regio Utrecht gaat op 15 maart van start. Gedeputeerde Dennis Straat en Arwin Brouwer van Brouwer Transport ...

in Mijdrecht, rijden dan het eerste rondje mee in de eerste ‘connected’ vrachtwagen van transportbedrijf. De vrachtwagen communiceert via boordapparatuur met slimme verkeerslichten op de provinciale weg N201. Door deze techniek kan de doorstroming, leefbaarheid en bereikbaarheid van de regio Utrecht worden verbeterd.

In de pilot wordt gekeken naar het vóór laten gaan van lokaal vrachtverkeer op de N201 met behulp van intelligente verkeersregel-installaties en het effect hiervan op de doorstroming. Via het bestaande telecomnetwerk worden voortdurend data uitgewisseld en vindt communicatie plaats tussen het vrachtverkeer en de verkeerslichten.

Foto: Brouwer Transport – Vrachtwagens worden uitgerust met communicatie-software

10 vrachtwagen

Zoeken

Nieuwe RPL studio

radiostudioDe verbouwing en renovatie van de studio is financieel mogelijk gemaakt door:

Van der Wel-IJff fonds
VSB fonds Woerden
Rabobank Rijn en Veenstromen
Lions Club Woerden Castellum Laurum
Gemeente Woerden
Vios vastgoed BV
J. Pool beheer BV
Praxis Woerden

Ga naar live TV

rpl tv logo

Nieuwsbrief

Advertenties