Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Bewolkt weer

Na het optrekken van de mist is er laaghangde bewolking. In de middag is het ook bewolkt. Er staat een zwakke tot matige zuidwestenwind. Vanmiddag wordt het 12°C. In de nacht is het eveneens bewolkt en kan er mist ontstaan. Het kwik daalt naar 5°C. Vrijdag begint met bewolking maar even later breekt de zon door In de middag wordt het zonnig. Er staat een  zwakke zuidenwind. De thermometer geeft in de middag 16°C aan.

Foto: Mees -
Steeds meer groen aan de bomen.

DSC 0615

Gemeente Woerden eist acht miljoen van Eneco

Logo EnecoNu de rechter vorige week in de zaak tegen energiebedrijf Eneco een miljoenenclaim van Utrechtse gemeenten en de provincie heeft afgewezen, wordt overwogen in hoger beroep te gaan.

De gemeenten eisen een bedrag van 265 miljoen euro aan winstdeling van Eneco. Voor Woerden zou het om een bedrag van acht miljoen euro gaan. Bij de verkoop van het regionale energiebedrijf REMU in 2002 aan Eneco is bedongen dat gemeenten en provincie recht hebben op een percentage van de winst. Dat zou gelden als Eneco zichzelf vóór 2010 deels of volledig zou verkopen.

Eneco wijst de claim af omdat de desbetreffende clausule in 2010 is vervallen en de rechter heeft het energiebedrijf in het gelijk gesteld. De Stichting Beheer Belangen GCN, die de belangen van de gemeenten behartigt, meent echter dat Eneco de splitsing en verkoop bewust jarenlang heeft opgerekt.

Zoeken

Nieuwe RPL studio

radiostudioDe verbouwing en renovatie van de studio is financieel mogelijk gemaakt door:

Van der Wel-IJff fonds
VSB fonds Woerden
Rabobank Rijn en Veenstromen
Lions Club Woerden Castellum Laurum
Gemeente Woerden
Vios vastgoed BV
J. Pool beheer BV
Praxis Woerden

Ga naar live TV

rpl tv logo

Nieuwsbrief

Advertenties