Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Bewolkt weer

Na het optrekken van de mist is er laaghangde bewolking. In de middag is het ook bewolkt. Er staat een zwakke tot matige zuidwestenwind. Vanmiddag wordt het 12°C. In de nacht is het eveneens bewolkt en kan er mist ontstaan. Het kwik daalt naar 5°C. Vrijdag begint met bewolking maar even later breekt de zon door In de middag wordt het zonnig. Er staat een  zwakke zuidenwind. De thermometer geeft in de middag 16°C aan.

Foto: Mees -
Steeds meer groen aan de bomen.

DSC 0615

Minder verkeersongevallen in Utrecht

Logo ongelukIn 2018 registreerde de politie op gemeentelijke wegen in Utrecht minder dan 2.000 ongevallen. Dat blijkt uit de halfjaarlijkse voortgangsrapportage verkeersveiligheid.

Voorgaande jaren lag dit aantal altijd hoger. Ondanks de afname daalt het gevoel van onveiligheid niet.

In de inwonersenquête 2018 zijn bewoners iets minder tevreden over de verkeersveiligheid dan in 2017. Uit een analyse van 96 ongevallen die in 2018 in het nieuws zijn geweest, blijkt dat vooral gedrag een belangrijke oorzaak van ongevallen is. Stimuleren van verkeersveilig gedrag is dan ook een belangrijk onderdeel van het gemeentelijk verkeersveiligheidsbeleid.

Om de verkeersveiligheid te verbeteren werkt Utrecht ook aan de fysieke inrichting van de stad, met momenteel 24 lopende projecten en vier die afgelopen halfjaar zijn opgeleverd. Daarnaast was er via educatie en bewustwording aandacht voor veiliger verkeersgedrag. Acht smiley-borden zijn sinds eind 2017 op wisselende locaties in de stad te zien. Eind 2018 zijn nog eens vier extra snelheidsdisplays aangeschaft.

Zoeken

Nieuwe RPL studio

radiostudioDe verbouwing en renovatie van de studio is financieel mogelijk gemaakt door:

Van der Wel-IJff fonds
VSB fonds Woerden
Rabobank Rijn en Veenstromen
Lions Club Woerden Castellum Laurum
Gemeente Woerden
Vios vastgoed BV
J. Pool beheer BV
Praxis Woerden

Ga naar live TV

rpl tv logo

Nieuwsbrief

Advertenties