Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Bewolkt weer

Na het optrekken van de mist is er laaghangde bewolking. In de middag is het ook bewolkt. Er staat een zwakke tot matige zuidwestenwind. Vanmiddag wordt het 12°C. In de nacht is het eveneens bewolkt en kan er mist ontstaan. Het kwik daalt naar 5°C. Vrijdag begint met bewolking maar even later breekt de zon door In de middag wordt het zonnig. Er staat een  zwakke zuidenwind. De thermometer geeft in de middag 16°C aan.

Foto: Mees -
Steeds meer groen aan de bomen.

DSC 0615

Bloemen, bomen en bijen in beeld

Logo ZonnebloemDe gemeente Bodegraven-Reeuwijk is blij dat de provincie Zuid-Holland haar voorbeeld volgt voor ecologisch bermbeheer.
Om de ecologische kwaliteit van...

de bermen te vergroten, gooide de gemeente in 2017 het bermbeheer over een andere boeg. De gemeente vindt het belangrijk dat bijzondere kruiden het goed doen, zodat de brandnetels en grassen wat meer naar de achtergrond gaan.

Op de juiste kruiden komen insecten en amfibieën af, die belangrijk zijn voor een ecologisch evenwicht in de natuur. Voor het ecologisch bermbeheer is een bijzondere aanbesteding uitgeschreven: niet de prijs, maar de ecologische kwaliteit van de bermen bepaalde wie de opdracht mocht gaan uitvoeren.

De combinatie Reijm-Van Vliet kwam hierbij als beste uit de bus. De aannemerscombinatie wordt ondersteund door ecologisch adviesbureau Schildwacht. Het doel van de aanbesteding is het vergroten van de ecologische kwaliteit van de bermen in het buitengebied.

Op enkele plekken is dit niet haalbaar en mag de aannemer een goedkopere beheermethode toepassen. Hierover zijn met de aannemer strikte afspraken gemaakt.

 
 
 
 

Zoeken

Nieuwe RPL studio

radiostudioDe verbouwing en renovatie van de studio is financieel mogelijk gemaakt door:

Van der Wel-IJff fonds
VSB fonds Woerden
Rabobank Rijn en Veenstromen
Lions Club Woerden Castellum Laurum
Gemeente Woerden
Vios vastgoed BV
J. Pool beheer BV
Praxis Woerden

Ga naar live TV

rpl tv logo

Nieuwsbrief

Advertenties