Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Bewolking

Het is vandaag bewolkt en veel zon krijgen we niet te zien. Soms kan er wat lichte regen vallen. Er staat een matige zuidwestenwind. Vanmiddag wordt het 10°C. In de nacht klaart het op en daalt de temperatuur naar 5°C. Vrijdag is het eveneens bewolkt maar af en toe breekt de zon door. De zwakke wind draait naar het oosten. Met 13°C is het een stuk zachter.

Foto: Mees - Mooi Woerden

meesj2587

Eerste inspectie van het ooievaarsnest

Logo OoievaarOnlangs heeft het ooievaarskoppel het pasgeleden gerenoveerde ooievaarsnest op het oude stadhuis van Oudewater geïnspecteerd. Het was natuurlijk even de vraag of...

de broedplek in de smaak zou vallen bij de hoogpotige beesten.

Oudewater heeft het oudste ooievaarsnest van Nederland. Andere namen voor ooievaar – zoals eiber en uiver – komen nog steeds voor in de stad. Sportzaal de Eiber bijvoorbeeld en in carnavalstijd heet Oudewater Uivergein.

Na de brand van het stadhuis in 1968 verhuisde het nest tijdelijk naar – wat nu heet – De Klepper. Een naam die ook weer een relatie heeft met ooievaars, want vanwege het ontbreken van stembanden klepperen ooievaars met hun snavel als ze elkaar begroeten of de liefde verklaren.

Foto: Gemeente Oudewater
07 nest

Zoeken

Opening RPL studio

23 februari officiële opening van de vernieuwde RPL studio

radiostudio

De verbouwing en renovatie van de studio is financieel mogelijk gemaakt door:

Van der Wel-IJff fonds
VSB fonds Woerden
Rabobank Rijn en Veenstromen
Lions Club Woerden
Lions Club Woerden Castellum Laurum
Gemeente Woerden
Viosvastgoed BV
J. Poolbeheer BV
Praxis Woerden

Ga naar live TV

rpl tv logo

Nieuwsbrief

Advertenties