Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Bewolking

Het is vandaag bewolkt en veel zon krijgen we niet te zien. Soms kan er wat lichte regen vallen. Er staat een matige zuidwestenwind. Vanmiddag wordt het 10°C. In de nacht klaart het op en daalt de temperatuur naar 5°C. Vrijdag is het eveneens bewolkt maar af en toe breekt de zon door. De zwakke wind draait naar het oosten. Met 13°C is het een stuk zachter.

Foto: Mees - Mooi Woerden

meesj2587

Windmolens prima, maar niet voor niets

Logo WindmolenGemeentes als Oudewater, Montfoort en Lopik zijn best bereid om meer ruimte te bieden voor zonne- of windmolenparken, maar daar moet dan wel iets tegenover staan en de inwoners ...

moeten profiteren van de opgewekte duurzame energie. Dat zegt Gerrit Spelt, wethouder van Lopik bij RTV Utrecht. Lopik en Oudewater zouden bijvoorbeeld meer willen bouwen, wat nu niet mogelijk is door regels van de provincie. Daarnaast zou Oudewater onder andere een betere busverbinding willen.

De kleine gemeentes, met relatief veel ruimte voor zonne- of windparken, willen graag wat doen voor het klimaat, maar er ook van profiteren. Momenteel overleggen zestien gemeenten in de provincie over duurzame energie. Zij worden straks door het klimaatakkoord verplicht om met een plan te komen hoe de regio deze energie kan opwekken. In het overleg tussen de zestien gemeentes (de U16) zitten ook grote kernen, zoals de stad Utrecht. Daar is weinig ruimte voor windmolens.

Zoeken

Opening RPL studio

23 februari officiële opening van de vernieuwde RPL studio

radiostudio

De verbouwing en renovatie van de studio is financieel mogelijk gemaakt door:

Van der Wel-IJff fonds
VSB fonds Woerden
Rabobank Rijn en Veenstromen
Lions Club Woerden
Lions Club Woerden Castellum Laurum
Gemeente Woerden
Viosvastgoed BV
J. Poolbeheer BV
Praxis Woerden

Ga naar live TV

rpl tv logo

Nieuwsbrief

Advertenties