Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Zonnig weer

Eveneens als gisteren wordt het vandaag een zonnige dag. Er staat een zwakke tot soms matige zuidoostenwind. Vanmiddag geeft de thermometer 13°C aan. In de avond en nacht is het helder en in de nacht daalt de temperatuur naar 2°C. Zaterdag is er ook zon maar zien we tevens sluierbewolking. In de middag ontstaan er ook stapelwolken. De zwakke tot matige wind komt uit het zuidwesten. Het kwik loopt op naar 12°C.

Foto: De zon komt op en gaat onder

meesj206

Robotvoetbal bij het Minkema College

Logo Minkema College 2Afgelopen donderdag kreeg het Minkema College aan de Minkemalaan de wereldkampioen robotvoetbal op bezoek. In een demonstratie liet Tech United van de...

TU Eindhoven zien waartoe zelfsturende robots in staat zijn. Deze bijzondere voetbalwedstrijd werd georganiseerd in het kader van het jubileumjaar van het Minkema College. In september bestaat de school 100 jaar en dit wordt tien maanden lang gevierd met bijzondere thema’s. De maand februari staat in het teken van de wetenschap.

 

In de aula van de school was een speelveld uitgezet waarop werd gevoetbald. Na een uitleg over de werking van de robots, kwamen ze in actie en lieten diverse spelsituaties zien: overspelen, dribbelen en natuurlijk op doel schieten. Veel leerlingen konden vanaf de tribunes alles volgen. Ook mochten een aantal leerlingen proberen om de robotschoten uit het doel te houden. Dat bleek echter nog niet zo eenvoudig.

Foto’s: Anno Visser

  • 190207-01av-minkema-robot
  • 190207-02av-minkema-robot
  • 190207-03av-minkema-robot
  • 190207-04av-minkema-robot
  • 190207-05av-minkema-robot
  • 190207-06av-minkema-robot

Zoeken

Ga naar live TV

rpl tv logo

Nieuwsbrief

Advertenties