Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Zonnig weer

Eveneens als gisteren wordt het vandaag een zonnige dag. Er staat een zwakke tot soms matige zuidoostenwind. Vanmiddag geeft de thermometer 13°C aan. In de avond en nacht is het helder en in de nacht daalt de temperatuur naar 2°C. Zaterdag is er ook zon maar zien we tevens sluierbewolking. In de middag ontstaan er ook stapelwolken. De zwakke tot matige wind komt uit het zuidwesten. Het kwik loopt op naar 12°C.

Foto: De zon komt op en gaat onder

meesj206

Woerden waarschuwt voor CO-vergiftiging

Logo koolmonoxide melder COGemeente Woerden waarschuwt op haar website voor koolmonoxide-vergiftiging met het advies ‘controleer, ventileer en alarmeer.’ In de winter is de kachel vaak ...

wat hoger gedraaid, worden de ramen dicht gehouden en de ventilatieroosters gesloten. Lekker warm, maar dit is ook een risico, waarschuwt de gemeente.

Blootstelling aan een té hoge concentratie koolmonoxide (CO) kan tot CO-vergiftiging leiden. Dat voelt in eerste instantie als een beginnend griepje. Verdere blootstelling aan het gas kan bewusteloosheid, blijvende hersenschade of zelfs de dood tot gevolg hebben.

Als de CO-melder afgaat wordt aangeraden alle ramen en deuren zo ver mogelijk open te zetten, huisgenoten te waarschuwen en zo snel mogelijk naar buiten te gaan om vervolgens 112 te bellen en de aanwijzingen van de hulpdienst op te volgen.

Foto: Gemeente Woerden

06 sticker

Zoeken

Ga naar live TV

rpl tv logo

Nieuwsbrief

Advertenties