Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Zonnig weer

Eveneens als gisteren wordt het vandaag een zonnige dag. Er staat een zwakke tot soms matige zuidoostenwind. Vanmiddag geeft de thermometer 13°C aan. In de avond en nacht is het helder en in de nacht daalt de temperatuur naar 2°C. Zaterdag is er ook zon maar zien we tevens sluierbewolking. In de middag ontstaan er ook stapelwolken. De zwakke tot matige wind komt uit het zuidwesten. Het kwik loopt op naar 12°C.

Foto: De zon komt op en gaat onder

meesj206

Helft Woerdenaren shopt niet in hun gemeente

Logo WinkelwagenIets meer dan de helft van de Woerdenaren blijft het winkelen in Woerden trouw en de overige inwoners gaan naar omliggende plaatsen of doen hun inkopen bij webshops.

Dit blijkt uit het Randstad Koopstromenonderzoek. Van het Woerdense bestedingspatroon gaat 14% naar Utrecht, maar ook andere steden zijn in trek. Het totale uitgavenpatroon van Woerden dat in de eigen stad wordt besteed is 85,6 miljoen euro en 41,6 miljoen elders. Omgekeerd trekt Woerden ook winkelend publiek uit omliggende plaatsen aan. Dit maakt zo'n 20% uit van het totaal aantal winkelbezoekers.

De laatste twee jaar is de winkelleegstand in Woerden flink afgenomen. Vastgoedspecialist Gerard Kremers zegt in het AD dat er meer mensen naar de binnenstad van Woerden komen omdat er meer aparte winkels zijn die het leuker maken. Ook de historische binnenstad draagt volgens hem bij dat mensen langer blijven en gebruik maken van de aanwezige horeca.

Zoeken

Ga naar live TV

rpl tv logo

Nieuwsbrief

Advertenties