Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Zonnig weer

Eveneens als gisteren wordt het vandaag een zonnige dag. Er staat een zwakke tot soms matige zuidoostenwind. Vanmiddag geeft de thermometer 13°C aan. In de avond en nacht is het helder en in de nacht daalt de temperatuur naar 2°C. Zaterdag is er ook zon maar zien we tevens sluierbewolking. In de middag ontstaan er ook stapelwolken. De zwakke tot matige wind komt uit het zuidwesten. Het kwik loopt op naar 12°C.

Foto: De zon komt op en gaat onder

meesj206

Kappen met bomenkap in Utrecht

Logo BomenkapDe Utrechtse Statenfractie van de Partij voor de Dieren heeft vragen gesteld aan Gedeputeerde Staten over de verregaande ontbossing in de provincie Utrecht. Organisaties zoals...

Staatsbosbeheer moeten momenteel hoofdzakelijk voor eigen inkomsten zorgen. Houtkap kan dan geld opleveren.
Natuurrijke bossen worden ingeruild voor productiebossen, waar natuurwaarden een ondergeschikte rol spelen.

Aanleiding voor de vragen zijn kritische geluiden van oud-directeur Staatsbosbeheer Frits van Beusekom in de media. Zo kampt, volgens zijn zeggen, de Utrechtse Heuvelrug met kaalslag en verlies aan natuurbos.
Ook de Statenfractie van de Partij voor de Dieren concludeert door vele publieksmails en het herhaaldelijk sneuvelen van duizenden bomen ten gunste van infrastructurele projecten, dat er een trend heerst van structurele ontbossing. “Wij roepen de provincie op haar wettelijke plicht om de natuur te beschermen op te pakken.
Wij zien ook dat de natuur onder druk staat door voortdurende rijksbezuinigingen, maar bomen kappen kan en mag nooit de oplossing zijn”, aldus fractievoorzitter Hiltje Keller.

Zoeken

Ga naar live TV

rpl tv logo

Nieuwsbrief

Advertenties