Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Zonnig weer

Eveneens als gisteren wordt het vandaag een zonnige dag. Er staat een zwakke tot soms matige zuidoostenwind. Vanmiddag geeft de thermometer 13°C aan. In de avond en nacht is het helder en in de nacht daalt de temperatuur naar 2°C. Zaterdag is er ook zon maar zien we tevens sluierbewolking. In de middag ontstaan er ook stapelwolken. De zwakke tot matige wind komt uit het zuidwesten. Het kwik loopt op naar 12°C.

Foto: De zon komt op en gaat onder

meesj206

Afspraken over aanpak tekort middenhuur

Logo WoningbouwBeleggers, woningcorporaties en ontwikkelaars slaan de handen ineen om de komende jaren zevenduizend middeldure huurwoningen in de provincie Utrecht bij te bouwen.

De provincie heeft relatief weinig middeldure huurwoningen. Toch zijn steeds meer huishoudens aangewezen op deze vrije sector huurwoningen. Een hypotheek voor een koopwoning kunnen ze niet krijgen en ook voor sociale huur komen ze niet in aanmerking.

Afspraken over hoe het tekort aangepakt dient te worden, staan in het 'Utrechts Biedboek Middenhuur'. Het Biedboek is het resultaat van de Actie Agenda Woningmarkt 2018-2021, die de Provincie Utrecht samen met 123 woningmarktpartners opstelde.
De partijen achter het biedboek voelen zich medeverantwoordelijk voor het vinden van een oplossing voor deze groep mensen die tussen wal en schip raakt.

Om voortgang in de samenwerking te houden, is een taskforce middenhuur opgericht. Deze deelt kennis over middenhuur, versnelt processen en versterkt de samenwerking tussen beleggers, woningcorporaties, ontwikkelaars en gemeenten.

Het platform Utrechts Biedboek Middenhuur staat open voor andere partijen om zich aan te sluiten.

Foto: Provincie Utrecht
06 woning

Zoeken

Ga naar live TV

rpl tv logo

Nieuwsbrief

Advertenties