Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Zonnig weer

Eveneens als gisteren wordt het vandaag een zonnige dag. Er staat een zwakke tot soms matige zuidoostenwind. Vanmiddag geeft de thermometer 13°C aan. In de avond en nacht is het helder en in de nacht daalt de temperatuur naar 2°C. Zaterdag is er ook zon maar zien we tevens sluierbewolking. In de middag ontstaan er ook stapelwolken. De zwakke tot matige wind komt uit het zuidwesten. Het kwik loopt op naar 12°C.

Foto: De zon komt op en gaat onder

meesj206

Teckelfokker moet therapie vergoeden

Logo tekkelDe eigenaar van een teckel heeft recht op een schadevergoeding, omdat de fokker in de eerste weken de hond niet de noodzakelijke zorg gegeven heeft. Dat heeft de kantonrechter...

van de rechtbank Midden-Nederland bepaald in een civiele procedure.

De Bredase eigenaar van de teckel heeft in 2016 de hond gekocht bij een teckelfokker in Woerden.

Volgens de eigenaar was de hond vanaf het begin extreem angstig, reageert hij slecht op onbekenden en blaft hij uit angst.
De eigenaar zegt dat de problemen het gevolg zijn van een erfelijk gebrek en de omstandigheden waaronder hij de eerste acht weken heeft geleefd.
Ook zijn er aanwijzingen dat de fokker de regels heeft overtreden bij het chippen en het registreren.

De rechter concludeerde dat de teckel niet aan de koopovereenkomst voldoet en dat de fokker dus tekort gekomen is. De problemen met de teckel zijn te herleiden naar het ontbreken van de juiste zorg in zijn eerste weken. Daarom moet de fokker de kosten van de gedragstherapeut vergoeden.

Zoeken

Ga naar live TV

rpl tv logo

Nieuwsbrief

Advertenties