Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Zonnig weer

Eveneens als gisteren wordt het vandaag een zonnige dag. Er staat een zwakke tot soms matige zuidoostenwind. Vanmiddag geeft de thermometer 13°C aan. In de avond en nacht is het helder en in de nacht daalt de temperatuur naar 2°C. Zaterdag is er ook zon maar zien we tevens sluierbewolking. In de middag ontstaan er ook stapelwolken. De zwakke tot matige wind komt uit het zuidwesten. Het kwik loopt op naar 12°C.

Foto: De zon komt op en gaat onder

meesj206

Proef met bodemmeters

Logo ThermometerSamen met nog zo’n zeventig andere agrariërs doet het melkveebedrijf van Jan Graveland in Oudewater een jaar lang mee aan een proef met meters die de temperatuur...

van de bodem meten.
De proef doet wat Graveland ervan had gehoopt. Eerder mat hij de bodemtemperatuur met een soort grote vleesthermometer.

“Met de bodemmeters wordt de bodem veel gemakkelijker, constanter en vooral nauwkeuriger gemeten. Vanachter mijn computer houd ik het allemaal in de gaten”, aldus Graveland. De bodemmeterproef is een initiatief van de provincie Utrecht, gefinancierd vanuit het Programma Aanpak Veenweiden.

Het doel van dit programma is bodemdaling afremmen en realisatie van duurzame landbouw en duurzaam waterbeheer in het Veenweidegebied.

Foto: Provincie Utrecht
06 agrarër

Zoeken

Ga naar live TV

rpl tv logo

Nieuwsbrief

Advertenties