Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Zonnig weer

Eveneens als gisteren wordt het vandaag een zonnige dag. Er staat een zwakke tot soms matige zuidoostenwind. Vanmiddag geeft de thermometer 13°C aan. In de avond en nacht is het helder en in de nacht daalt de temperatuur naar 2°C. Zaterdag is er ook zon maar zien we tevens sluierbewolking. In de middag ontstaan er ook stapelwolken. De zwakke tot matige wind komt uit het zuidwesten. Het kwik loopt op naar 12°C.

Foto: De zon komt op en gaat onder

meesj206

Subsidie voor sporten van 55-plussers

Logo SportersDe gemeente Lopik stelt subsidie beschikbaar voor beweeg- en sportactiviteiten die gericht zijn op 55-plussers. Lokale organisaties zoals sportverenigingen, buurtcomités en...

welzijnsstichtingen komen in aanmerking voor deze subsidie. Daartoe besloot onlangs de Lopikse gemeenteraad.

Geïnteresseerden die hun aanvraag indienen vóór 1 mei 2019, kunnen dit jaar nog starten met de activiteiten. De gemeente wil met de extra subsidiemogelijkheden het bewegen en sporten onder 55-plussers stimuleren.

Regelmatig bewegen en sporten bevordert de gezondheid van lichaam en geest. Het helpt bij het voorkomen van hart- en vaatziekten en gaat obesitas tegen.
De activiteiten kunnen ook helpen bij psychische klachten en het bestrijden van eenzaamheid, omdat inwoners elkaar regelmatig ontmoeten. “Met deze subsidie willen we het beweeg- en sportaanbod voor 55-plussers vergroten.

Gezondheid gaat ook over leefstijl. Het beperkt zich niet tot het domein van de zorgprofessionals. Door gezond gedrag vanaf 55 jaar te stimuleren, bevorderen we ook dat mensen op hoge leeftijd vitaal en actief zijn”, aldus wethouder Van Everdingen.

Foto: Gemeente Lopik
06 sport

Zoeken

Ga naar live TV

rpl tv logo

Nieuwsbrief

Advertenties