Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Zonnig weer

Eveneens als gisteren wordt het vandaag een zonnige dag. Er staat een zwakke tot soms matige zuidoostenwind. Vanmiddag geeft de thermometer 13°C aan. In de avond en nacht is het helder en in de nacht daalt de temperatuur naar 2°C. Zaterdag is er ook zon maar zien we tevens sluierbewolking. In de middag ontstaan er ook stapelwolken. De zwakke tot matige wind komt uit het zuidwesten. Het kwik loopt op naar 12°C.

Foto: De zon komt op en gaat onder

meesj206

Donatie voor uitbreiding Nijntje Museum

Logo NijntjeHet Centraal Museum Utrecht heeft van de BankGiro Loterij een donatie van een miljoen euro ontvangen voor de verbouwing van het Nijntje Museum. Daarnaast draagt...

ook Mercis BV een miljoen euro bij aan de uitbreiding van het museum.

Mercis BV, opgericht om namens Dick Bruna zijn zaken te behartigen, bewaakt sinds 1971 wereldwijd de auteursrechten van Dick Bruna.
Sinds de opening in 2016 heeft het museum voor peuters en kleuters alle verwachtingen overtroffen. Het nieuwe museum krijgt er vijfhonderd vierkante meter bij. Er komt meer tentoonstellingsruimte, de ruimte voor garderobe en buggy's kan worden uitgebreid en de routing voor bezoekers in het museum wordt verder verbeterd.

Het museum kan daarmee nog meer kinderen en hun begeleiders verwelkomen. Met de steun van de deelnemers van de BankGiro Loterij en Mercis bv zijn nu belangrijke stappen gezet in het mogelijk maken van deze plannen.

Foto: Centraal Museum Utrecht
06 nijntje

Zoeken

Ga naar live TV

rpl tv logo

Nieuwsbrief

Advertenties