Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Zonnig weer

Eveneens als gisteren wordt het vandaag een zonnige dag. Er staat een zwakke tot soms matige zuidoostenwind. Vanmiddag geeft de thermometer 13°C aan. In de avond en nacht is het helder en in de nacht daalt de temperatuur naar 2°C. Zaterdag is er ook zon maar zien we tevens sluierbewolking. In de middag ontstaan er ook stapelwolken. De zwakke tot matige wind komt uit het zuidwesten. Het kwik loopt op naar 12°C.

Foto: De zon komt op en gaat onder

meesj206

2,5 miljoen euro voor restauratie rijksmonumenten

Logo Beschermd rijksmonumentDit jaar trekt de provincie Utrecht ruim 2,5 miljoen euro uit voor de restauratie van twaalf rijksmonumenten. In Woerden wordt daarvan een beeldengroep uit de Petruskerk ...

gerestaureerd en in Vleuten de Hamtoren. De Hamtoren is het restant van kasteel Den Ham. De toren ligt ten noorden van de spoorlijn Utrecht - Rotterdam in de buurt van de Parkweg.

Het geld voor de restauratie komt uit het fonds erfgoedparels dat wordt gebruikt om een aantal markante monumenten te restaureren. Om in aanmerking te komen voor een bijdrage uit dat fonds is het volgens de provincie Utrecht van belang dat het publiek toegang tot het monument heeft en dat de eigenaar meebetaalt aan de restauratie.

Zoeken

Ga naar live TV

rpl tv logo

Nieuwsbrief

Advertenties