Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Zonnig weer

Eveneens als gisteren wordt het vandaag een zonnige dag. Er staat een zwakke tot soms matige zuidoostenwind. Vanmiddag geeft de thermometer 13°C aan. In de avond en nacht is het helder en in de nacht daalt de temperatuur naar 2°C. Zaterdag is er ook zon maar zien we tevens sluierbewolking. In de middag ontstaan er ook stapelwolken. De zwakke tot matige wind komt uit het zuidwesten. Het kwik loopt op naar 12°C.

Foto: De zon komt op en gaat onder

meesj206

Geld voor restauratie beeldengroep Petruskerk

Logo Petruskerk1De provincie Utrecht stelt geld beschikbaar voor restauratie van een middeleeuwse beeldengroep in de Woerdense Petruskerk. De beelden staan in een vitrine achterin de kerk.

Woerdenaar Lex Albers, nauw betrokken bij aanvraag van de subsidie, is blij met de financiële steun. De restauratie gaat zo'n 20.000 tot 30.000 euro kosten. Hoe groot het bedrag zal zijn dat de provincie daaraan bijdraagt, is nog niet bekend.

Overigens is de beeldengroep volgens Albers niet compleet. Er missen nog twee beelden. Hij veronderstelt dat die nog ergens in de grond rond de kerk liggen. De beelden zouden tijdens de beeldenstorm rond de kerk zijn begraven. Een deel is in de jaren 80 teruggevonden.

Zoeken

Ga naar live TV

rpl tv logo

Nieuwsbrief

Advertenties