Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Zonnig weer

Eveneens als gisteren wordt het vandaag een zonnige dag. Er staat een zwakke tot soms matige zuidoostenwind. Vanmiddag geeft de thermometer 13°C aan. In de avond en nacht is het helder en in de nacht daalt de temperatuur naar 2°C. Zaterdag is er ook zon maar zien we tevens sluierbewolking. In de middag ontstaan er ook stapelwolken. De zwakke tot matige wind komt uit het zuidwesten. Het kwik loopt op naar 12°C.

Foto: De zon komt op en gaat onder

meesj206

Voor doven nog veel niet goed geregeld

Logo Gebaren DoofDat er voor doven en slechthorenden in de gemeente Woerden nog veel niet goed geregeld is, heeft wethouder George Becht niet verrast.

Organisator van het eerste gebarencafé, Edith Swart, bracht de kritiek naar voren bij de start van het café. Swart zegt zich af te vragen hoe bijvoorbeeld het Wmo-loket inspeelt op de omgang met dove mensen maar ook tal van culturele activiteiten zijn volgens haar niet ingericht op deelname door doven.

Becht ziet het gebarencafé als middel om de communicatie met dove mensen te verbeteren. Verder kan volgens hem rustig spreken bijdragen aan betere communicatie. Een praktische aanpak die volgens hem ook voor medewerkers van het Wmo-loket toepasbaar is.

Foto's: RPL Woerden

  • cafe1
  • cafe2
  • cafe3

Zoeken

Ga naar live TV

rpl tv logo

Nieuwsbrief

Advertenties